Cauta:
  Avocatura  Agricultura  

justitie  Comunicat de presa justitie

Judecatoria Sfantu Gheorghe prin Sentinta nr. 1161/28. 04. 2010 respinge cererea de revizuire ca tardiv introdusa.

Sturdza declara recurs, judecat de Tribunalul Covasna. Prin Decizia nr. 364R/22. 06. 2010, Tribunalul Covasna, prin completul format din domnii judecatori Uta Gabriel, Ordog Lorand Andras si Moldovanu Lidia, admite recursul împotriva Sentintei nr. 1161/2010, pe care o caseaza si trimite cauza spre rejudecare instantei care a pronuntat hotarârea atacata.

Dupa pronuntarea deciziei 364R/2010, D. S. Adam Craciunescu a fost numit director general al RNP Romsilva nu a facut nici o presiune asupra consilierilor juridici si nu a sugerat niciun moment ca ar n-ar trebui sa mai formulam intampinari pentru apararea proprietatii publice a statului roman si sa mai asiguram prezenta la termenele de judecata.

Dimpotriva dl. director general a pus rezolutia de a face revizuire, plangere penala impotriva judecatorilor si sesizare la CSM.

In opinia noastra, probat de documentele existente la dosarul personal, Directorul general al Romsilva nu a i-a luat  in mod abuziv cauza juristei Alina Suciu, care de altfel, asigura asistenta juridica alaturi de Carmen Dudas, consilier juridic la DS Bacau, ci din motive medicale, ea prezentandu-se doar la cinci termene de judecata în 9 ani de litigiu.

In primul rand, prin Decizia nr. 67/08. 02. 2013 din 08. 02. 2013, doamna consilier juridic Alina Suciu nu mai este angajata la Serviciul juridic, ci la Directia Fond Forestier din aparatul central al regiei.

In al doilea rand, in fisa postului nu are trecute ca atributii si obligatii sa formuleze actiuni si sa reprezinte institutia in instanta.

In al treilea rand,  fata de recomandarile  medicului de medicina muncii din fisa de aptitudini nr. 1263156/11. 03. 2014, doamna consilier juridic Alina Suciu nu poate efectua deplasari in afara Bucurestiului. Dupa lamurirea dispozitivului, prin incheierea din 15 mai 2014, Comisia Judeteana Bacau si RNP – Romsilva- Directia Silvica Bacau formuleaza o noua cerere de revizuire – dosar 1029/119/2014 pe rolul Tribunalului Covasna.

11. RNP Romsilva formuleaza si o cerere lamurire dispozitiv, precum si o cerere de indreptare eroare materiala.

9. Istoricul acestui litigiu a inceput in 2006, cand, nemultumit de Hotararea nr. 10. 068/03. 05. 2006 a Comisiei Judetene Bacau,  prin care i s-a respins cererea de retrocedare a padurii initial formulata pentru suprafata de 30. 000 ha, Elie Vlad Sturdza (tatal lui Paltin Gheorghe Sturdza) face plangere la Judecatoria Onesti – dosar nr. 5385/270/2006.

Prin Sentinta nr. 3041/08. 10. 2007, Judecatoria Onesti respinge plângerea reclamantului Elie Vlad Sturdza, considerând ca dupa autorul sau pe linie ascendenta -Dimitrie N. Ghica, fata de care reclamantul  este ruda de gradul V, mostenirea în linie colaterala fiind posibila pâna la gradul patru de rudenie inclusiv”
.

Împotriva Sentintei nr. 3041/2007, Elie Vlad Sturdza declara recurs, ce a facut obiectul dosarului nr. 936/270/2006, judecat de Tribunalul Bacau care, prin Decizia nr. 663/R/24. 06. 2008 respinge recursul, ca nefondat. Or, toate dosarele cu Paltin Gheorghe Sturdza se judeca la instante din afara Bucurestiulu, iar conducatorul institutiei nu putea trece peste recomandarile medicului de medicina muncii.

Trebuie sa mai precizam ca, doamna consilier juridic Alina Suciu, in calitate de reclamanta a deschis actiuni la Tribunalul Bucuresti impotriva RNP-Romsilva, la momentul actual fiind trei dosare pe rolul instantelor, in care acuza conducerea regiei ca o trimite in delegatii, in conditiile in care domnia sa este bolnava si are certificat de handicat sever, supunand-o la riscuri medicale.

Deci, din motive de ordin medical, doamna consilier juridic Alina Suciu nu mai merge in instanta, iar Directorul General a delegat o echipa de trei juristi care au facut si fac toate demersurile pentru apararea proprietatii publice a statului roman.

Fata de cele mai sus-precizate, nu se poate spune ca dl. Raspunsul Parchetului a fost ca, a trimis cererea noastra la Parchetele Covasna si Sibiu, pentru a lua masurile ce se impun. RNP-Romsilva a solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ca in aceasta cauza, sa trimita un procuror. In aceasta cauza au fost formulate 10 cereri de stramutare de catre RNP- Romsilva – Directia Silvica Bacau, din care au fost admise doar doua.


10. S-au formulat si 4 cereri de suspendare a punerii in aplicare a Deciziei 231R/2012.

7. Bacau, prin casa de avocatura Stoica si Asociatii, a formulat plangere penala impotriva judecatorilor si sesizare la CSM.

DNA Brasov a dispus neinceperea urmariiri penale, iar CSM a clasat sesizarea.


3. În rejudecare, cererea de revizuire a primit nr. 4014/305/2010, iar prin Sentinta nr. 3167/22. 12. 2011 Judecatoria Sfântu Gheorghe respinge cererea de revizuire ca inadmisibila si nefondata.

Împotriva Sentintei nr. 3167/2011 declara recurs Sturdza Paltin Gheorghe.

Prin Decizia nr. 231R/2012, Tribunalul Covasna, prin completul format din domnii judecatori Ordog Lorand Andras, Uta Gabriel si Velican Maria Daniela, admite recursul si dispune retrocedarea catre Paltin Gheorghe Sturdza a 43. 227 ha de padure.

4. Impotriva Deciziei 231R/2012, Comisia judeteana de Fond Funciar Bacau si Directia Silvica Bacau, prin consilier Carmen Dudas, formuleaza doua cereri de revizuire si o contestatie in anulare, respinse de Tribunalul Covasna, respectiv Tribunalul Satu Mare.

5. Impotriva completului care a pronuntat Decizia 231R/2012, in anul 2012, Directia Silvica Bacau a formulat plangere penala si a sesizat si CSM, iar CSM a clasat sesizarea.

6. Mai mult, precizeaza Judecatoria Bacau „proprietarii deposedati au fost succesorii defunctului Nicolae D. Tribunalul Bacau si-a motivat solutia pe faptul ca trupurile de padure Comanesti, Palanca, Bratulesti, Agas, Ciobanus si Darmanesti au fost proprietatea lui Nicolae D. Adam Craciunescu, in retrocedarea ilegala a suprafetei de 43. 227 ha padure, catre Paltin Gheorghe Sturdza, situata in judetul Bacau si administrata de Directia Silvica Bacau,

Colegiul Consilierilor Juridici „Silva Lex” emite urmatorul

COMUNICAT DE PRESA


Ca urmare a numeroaselor litigii existente pe rolul instantelor de judecata, avand ca obiect cereri de retrocedare a unor suprafete foarte mari de fond forestier, membrii Colegiului, consilieri juridici angajati in cadrul Regiei Nationale a Padurilor- Romsilva,  s-au constituit in mai multe grupuri specializate de lucru, unul dintre acestea, fiind cel pentru analiza si elaborarea strategiei de aparare in  cazul Ghica (Sturdza Paltin Gheorghe).

1. Adam Craciunescu, directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva ar fi luat masuri impotriva intereselor RNP-Romsilva si, implicit, impotriva intereselor statului cu privire la proprietatea publica.

Toate aspectele mentionate mai sus, pot fi probate cu inscrisuri semnate de catre directorul general.

DECAN

cons. jur. Nela Cojocaru

Dupa respingerea definitiva si irevocabila a plangerii, in anul 2009, Paltin Gheorghe Sturdza, fiul lui Elie Vlad Sturdza, a formulat cerere de revizuire, invocand inscrisuri.

Directia Silvica Bacau a fost reprezentata de casa de avocatura Stoica si Asociatii.

Cererea de revizuire a fost judecata de Judecatoria Sfantu Gheorghe, intrucat Sturdza Paltin Gheorghe a solicitat stramutarea de la Bacau, cauza fiind stramutata la aceasta instanta. Ghica lasate mostenire copiilor sai, care au acceptat succesiunea. „Astfel ca, recurentul – reclamant vine la succesiune dupa succesorii lui Nicolae D. Ghica având fata de acestia calitatea de colateral de gradul V”. Impotriva aceleiasi decizii, 231R/2012, Comisia Judeteana Bacau si RNP – Romsilva Directia Silvica Bacau formuleaza o cerere de revizuire pe inscrisuri noi, care a primit nr. de dosar 2209/119/2013 stramutat de la Tribunalul Covasna la Tribunalul Sibiu.

8. De asemenea, RNP Romsilva formuleaza in 2014 plangere penala la DNA, iar Directia Silvica Bacau sesizeaza CSM, iar CSM claseaza sesizarea.


12. Si adauga Tribunalul Bacau ca: „Instanta de fond corect a retinut ca, Maria (bunica recurentului –reclamant) a primit mostenire numai bani, nu si paduri, ca urmare a actului de împarteala din anul 1902”.

In aceste dosare, Directia Silvica Bacau a facut cerere de interventie, dosarul fiind gestionat de catre doamna consilier Carmen Dudas.

2. Mentionam ca la judecata cauzei nu a fost prezent nici un procuror.

Fata de cele prezentate facem urmatoarele precizari:

Din luna mai, anul 2012,  de cand dl. Ghica îsi împartise toata averea celor doi copii – Nicolae si Maria si deci, petentul nu mai avea ce pretinde.

Fata de evenimentele din ultimele zile, referitoare la implicarea directorului general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, dl.

 
justitie justitie

Articole 'populare'


Articole 'Fresh'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|JUSTITIE - 2019 - reportaj.com