Cauta:
  Avocatura  Agricultura  

justitie  Musat Asociatii isi extinde justitie

Datorita cunostintelor aprofundate acumulate in drept fiscal, Ionut este recunoscut pentru capacitatea sa de a elabora structuri si mecanisme complexe de implementare a tranzactiilor in conditii optime din punct de vedere fiscal. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile straine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, International Financial Law Review, Legal 500 etc. ) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

MUSAT & ASOCIATII este prima casa de avocatura de pe piata locala distinsa cu prestigiosul premiu "The National Law Firm of the Year" acordat de publicatia britanica de specialitate International Financial Law Review (IFLR) care realizeaza si binecunoscutul ghid juridic international IFLR 1000. Expertiza Musat & Asociatii - Consultanta Fiscala acopera toate aspectele de fiscalitate incidente la nivel national, dar si international, de la impozitarea directa si indirecta, problematica preturilor de transfer si a taxei pe valoare adaugata (TVA) si pana la consiliere de specialitate in fuziuni si achizitii, tranzactii cross-border complexe sau identificarea de alternative viabile de finantare pentru investitii in Romania", a declarat Ionut Bohalteanu, Partner Musat & Asociatii - Consultanta Fiscala.

Ionut Bohalteanu, consultant fiscal si avocat, este membru al echipei de avocati Musat & Asociatii din anul 2004. Dubla sa calificare i-a permis ca pe parcursul carierei sa acorde consultanta fiscala pentru importante companii nationale si internationale in proiecte complexe de fiscalitate cu privire la structurarea tranzactiilor in vederea optimizarii fiscale, consultanta in legatura cu efectele fiscale referitoare la ajutorul de stat, taxarea directica si indirecta, TVA si aspecte de taxe vamale pentru clienti de prim rang precum Monsanto, SAB Miller, Enel SpA, Delhaize, etc. De asemenea, a asistat clienti marcanti ca Prologis, lider mondial in dezvoltarea, detinerea si operarea de imobile industriale, Alcoa, lider mondial in domeniul aluminiului, OMV/Petrom, lider regional in domeniul energiei, APN Trust, fond de pensii si investitii, Stream Invest/Clean Energy, Kelag si Verbund (energie eoliana), grupul Habau (constructii), Lacerta Winery (producator de vinuri premium), Sparkassen Immobilien (Sun Plaza) si Valad (proprietar de spatii industriale) in aspecte fiscale variate - impozitul pe profit, TVA, taxe locale sau preturi de transfer.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. In contextul modificarilor multiple care au intervenit la nivel legislativ, a lipsei de claritate si consecventa cu privire la aplicabilitatea diferitelor prevederi, dar si pe fondul intensificarii controalelor efectuate de autoritatile fiscale, clientii resimt tot mai acut nevoia unui sfat specializat care sa le asigure eficienta si predictibilitate. Printre acestea se numara consilierea Enel din punct de vedere fiscal in privatizarea cu succes a Electrica Muntenia Sud si procesul de ofertare pentru privatizarea Distrigaz Nord, consultanta fiscala acordata BNP Paribas si due diligence financiar in legatura cu procesul de ofertare si privatizare al BCR, coordonarea de proiecte de due diligence fiscal asupra Tiriac Bank, Libra Bank, Romexterra Bank sau Daewoo Automobile Craiova. Extinderea departamentului de fiscalitate permite astfel clientilor firmei accesul la servicii integrate de natura fiscala si juridica, acordate de o echipa puternica de consultanti certificati, dar si avocati cu expertiza semnificativa in chestiuni de impozite directe, impozite indirecte, de procedura si litigii.

"Fiscalitatea reprezinta un aspect esential, cu impact financiar important in activitatea tuturor companiilor, motiv pentru care diminuarea sau eliminarea riscurilor asociate reprezinta un obiectiv prioritar. Musat & Asociatii isi consolideaza expertiza in domeniul dreptului fiscal prin cooptarea lui Bogdan Voinescu, in calitate de Tax Partner, in echipa Musat & Asociatii - Consultanta Fiscala, entitate afiliata casei de avocatura. De asemenea, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul "Romanian Law Firm of the Year", pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante pe parcursul anului trecut in Romania, in cadrul galei "Chambers Europe Awards for Excellence 2011".

MUSAT & ASOCIATII ofera in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a conflictelor. Echipa Musat & Asociatii - Consultanta Fiscala este un raspuns la nevoile de optimizare fiscala ale agentilor economici, in contextul sinergiei evidente intre consultanta fiscala si cea juridica", a declarat Gheorghe Musat, Senior Partner Musat & Asociatii.

In prezent, echipa Musat & Asociatii - Consultanta Fiscala este formata din doi parteneri (Ionut Bohalteanu si Bogdan Voinescu) si alti 10 avocati si consultanti cu o experienta indelungata in gestionarea aspectelor complexe de drept fiscal aferente tranzactiilor, proiectelor de restructurare, dar si activitatii de zi cu zi a unor mari companii nationale si internationale.

"Musat & Asociatii - Consultanta Fiscala colaboreaza permanent cu departamentele relevante din cadrul casei de avocatura Musat & Asociatii, precum cele de fuziuni si achizitii, real estate, energie si resurse naturale sau piata de capital, ceea ce constituie o baza solida pentru identificarea celor mai eficiente solutii, cu impact real pozitiv in gestionarea contributiilor fiscale ale clientilor nostri. Impreuna cu Bogdan, alti doi consultanti fiscali, respectiv Andreea Florian - Tax Manager si Iuliana Cirlig - Senior Tax Consultant s-au alaturat echipei Musat & Asociatii. Portofoliul firmei cuprinde peste 2. 500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini printre care: Enel SpA, GDF Suez, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BNP Paribas, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, Roche, Abbot, General Electric, General Motors, Microsoft, Intel, Oracle, Google, AON, Amazon. com, AT&T, Nokia, Alcatel-Lucent, Telecom Italia, Thyssen Krupp, Generali, AFI Europe, Electrolux, Caterpillar, Monsanto, Deutsche Bahn, SAB Miller, etc. Bogdan Voinescu are o experienta de 14 ani in domeniul consultantei fiscale, dintre care 8 ani in cadrul a doua mari companii din BIG 4 - Deloitte si Ernst & Young. Ca avocat, Ionut Bohalteanu are o experienta considerabila in fuziuni si achizitii, asistand clientii in unele dintre cele mai importante tranzactii in domeniu, cum ar fi preluarea Electrica Muntenia Sud de catre Enel sau oferta publica de preluare a The Rompetrol Group NV cu privire la Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services.

Bogdan Voinescu s-a alaturat Musat si Asociatii - Consultanta Fiscala in calitate de Tax Partner, avand o experienta vasta in domenii fiscale de impozitare directa, TVA si fiscalitate internationala, coordonand de-a lungul carierei sale proiecte de anvergura derulate de mari companii cu activitate la nivel national.

 
justitie justitie

Articole 'populare'


Articole 'Fresh'


 |Fotograf nunta|Fotograf botez|JUSTITIE - 2019 - reportaj.com